Saturday, April 10, 2004

..sebab saye tak marah

bezanye dengan post kak yan yang marah, wanie tengah tak marah. tapi wanie pon nak juge buat esei pasal kenape wanie tak marah. ganti balek sebab esei semalam wanie buat empat line sahaje.

saye tak marah sebab pelbagai sebab. antaranye sebab saye tahu saye takde power untuk control semua perkara kat dunia ni. life sendiri tak terjaga, ade hati nak cuba control life orang lain. saye tak marah rumets saye walaupon diorang suka usik saye harini sebab saye akan rindukan diorang. lepas ni tak duduk sebilik ngan diorang. siape lagi nak wanie usik pasal pembolot lelaki sedunia - kak siti, ngan kak mai - makcik tua sebab dia suka cakap sorang sorang. wanie tak marah pon sebab tengok dia jadi klaka. wanie tak marah walaupon wanie sakit dada, penat batuk sebab sebenanye salah wanie jugak. gatal masuk tempat tempat sejuk, mandi tengah malam, pastu tak makan ubat. padan muka wanie, tak guna marah. wanie tak marah pasal hal majoring sebab wanie dah nampak the silver lining. alah, kenape nak marah pasal tu, kalo ikut CGPA.. sape suh tak stadi elok elok. tau nak main ajee.. kenape nak main? sebab main main besttt!! jadi, kenape nak marah? kan best! ekkekeke! wanie tak marah wanie stuck kat blek sepanjang malam sebab wanie tak sehat. lagipon kak mai ngan kak siti nak balek harini so, memang elok bahijah gi kuar dating ngan ilsa. kalo tak musti wanie gatal ajak dia kuar, pastu tak dapat nak spend time ngan rumets wanie nihh. wanie tak marah barang wanie banyak, tak tahu bila nak start kemas pon.. sebab wanie mengade bawak banyak siapa suhh! lagipon nanti leh tinggalkan kat umah asha aje. kenape nak marah kan? nyamuk dok gigit wanie pon wanie tak marah. okaylaa, ade laa menyampah sket sebab wanie dah kurang darah, dia nak laie darah wanie.. tapi dia pon nak idup. pape hal pon wanie lagi kuat dari dia. tampa aje kan senang. wanie tak marah majin merepek kata wanie balek lambat sebab tunggu orang. wanie rasa menda tu klaka sebab wanie patut gi jalan nanti ngan kawan kawan. wanie tak marah sebab ade satu benda ni bakal kutip habuk nanti sebab wanie tak dapat nak hulur benda tu kat orang yang wanie nak hulurkan menda tu. tapi dia tak nak kot, so wanie takmo pakse dia amek. lagipon menda tu merepek aje, nape wanie nak kasi sangat pon wanie tak tahu. gatal nak mengade lebih. hahhahahah!!

merepek la wanie nie. wanie kata wanie tak marah, tapi kalau wanie bace balek ape wanie taip ni, sebenanye bunyiknye wanie ni tengah geram gak kat some benda.
ohh! wanie geram sebab wanie tak tahu cemane cara nak buat orang faham kita without kita bagitau dia. penaaat! so wanie givap.. wanie givap, okeh?

dahlaa.. wanie sebenanye bukan nak buat post ni jadi bunyik camni. sorri la kalau bunyik macam wanie tak puas hati.. wanie okay aje. tapi sebab dah pagi buta and wanie takmo tido laie.. and wanie tak tahu nak buat ape selain blogging menda merepek camnie. sorry ek! i didn't mean to.
selamat malam~!

0 comments:

Post a comment

 

Thoughts by The Uninspired. © 2014

Blogger Templates by Splashy Templates