Tuesday, January 04, 2011

Lagi Bahasa Melayu.

I've decided to write in Malay when I feel like writing about work.
So..

Flight semalam dengan senangnye dikategorikan sebagai CIBAI. Terima kasih rostering sebab kasi flight crew hanjeng, really appreciate it.
Rasa ala ala kalau keje sorang kat dalam satu aircraft tu lagi bagus sebenanye daripada mengadap bebudak semalam. Actually sorang je yang menyakitkan hati tahap maksima.. tapi sebab yang lain pun macam.. entahlah. Rasa buang masa sangat.
Tak suka bercerita pasal keje, tapi tertekan sebenanye.
Balek dah sampai transpot pulak nampak boifren berlalu pegi dalam van. Terima kasih lagi sekali. Dah sign nama kat kaunter tu, nampaklah ada nama aku sooorang je. TERTINGGAL. Sedih.

Emo benar semalam actually sampai tak mampu nak bercakap. Rasa nak nangis kat kaunter tu so dengan cepat aku blah pegi kat tangga nak merokok. Skali ada si Ejaz kat situ tengah smoking. Yah! Alhamdulillah, a friendly face! Rasa nak peluk je mamat tu tapi tak eloook. huhuhuu
Aku mengadu pasal flight aku, dia mengadu pasal flight dia..

Mamat flight semalam memang dikenali dengan sifat hanjeng dia, so senang je cerita kat Ejaz. Sebut je nama hanjeng tu, Ejaz tersenyum dah paham.
Benci bila kerja dengan orang tak bertamadun. Cakap nak gah, tapi takde isi. Suka menipu. Tapi karma kan, Tuhan Maha Adil.. kau buat jahat dengan orang, Tuhan balas balik kat kau. Padan muka kaki kau bengkak semalam. Tak adanye aku nak kesian. Meraunglah kau sekuat hati, aku takleh nak fake concerned pun. Lagi aku nak senyum ada. hehehe

Okay, aku tak suka mengumpat honestly. Sakit hati ni ada lagi tapi serius aku tak suka mengumpat. Udah udah la dosa aku buat selama aku hidup ni.. benda benda yang aku boleh elakkan aku nak elakkan.
So hopefully aku boleh lupakan episode hanjeng semalam dengan segera. Sangat tak suka ada rasa sakit hati ni while trying to refrain myself from talking about it. Lagi cakap, lagi teringat pun.

Oh well..

Ohh! Lagi satu.. cik Saloma baca blog ni. err.. Rasa segan. Selama ni rasa dia cam celebrity koooot! hahahaha! Blog aku ni tak pun macam blog dia yang memang lebih cerita pasal jadi cabin crew. Aku lak jenis tak suka bercerita pasal keje.. Kalau lepak ngan kengkawan crew jugak yang bukak cerita pasal keje, kau tengoklah betapa diamnye aku kat meja tu.
So kalau korang dapat link aku from blog cik Saloma and mengharapkan untuk baca cerita jadi cabin crew, sori ye.. tak banyak yang korang akan dapat tau..

4 comments:

Gadis✿ said...

good luck utk hr ni
harap2 x jadi mcm smlm
=)

lil^witch said...

thank you! :D

Cik MuMu said...

suda lama folo blog cik wanie & cik saloma...sonok baca..harap nk wat blog sendiri...teramat malas jua...owhh...suda lama xjmp cik wanie...rindu sama kamu...

lil^witch said...

MuMuuuuuuu!!!! Amishuuuuu!!!
Baru siang tadi saya sama si DD tertanya sesama sendiri ada tersempak kamu atau Meow ke tak..
Rindu rinduuu!!
And happy belated birthdayyy!! kikiki sori lambat sangat.. Almost sebulan dah. Soryyy T_T
Miss you miss yoouuuuhh! Kita takde nak fly sama keeee :(

Post a Comment

 

Thoughts by The Uninspired. © 2014

Blogger Templates by Splashy Templates