Saturday, March 05, 2011

Cok ponggong lagi!

Allergy tak kurang kurang..
Tertekan.
Nak keje pon tak senang!

Maka.. dah dekat dua tahun keje, mc dah ENAM! hmmph..
Memang la aku lagi suka cuti, tapi aku tak suka cuti sebab mc! Tak cantik sungguh rekod. Aku fikir fikir.. aku NAK kot renew contract. At least memang diberi peluang untuk renew contract lah!

Bila keje dengan kompeni besar kan.. Kau dispensable. Diorang boleh ganti kau dengan senang. Kompeni aku ni lak memang tengah galak lak amek new intakes. So aku harap sangat by the time interview untuk permanent nanti, diorang tak tengok rekod mc aku. Lagi lagi since aku memang dah sakit!
Bukan suka suki malas nak keje.
Aku takde sugardaddy nak bayakan sewa umah, bil tepon aku.. Savings pon ala ala tak ada.. (Ada, tapi ala ala takde.. Dah asyik adeee je menda nak beli online, takde savings la jadinya! hahahha!)

Punye lah dedicated ni, allergy tak elok lagi tapi sempat gak la keje tiga hari.. And hari hari by the last sector, rashes start naik. Tertekannn!!!
aghhh!
Dalam masa 8 hari, aku dah pegi klinik tiga kali, tengok resit macam lebih RM150 gak lah ubat ubat semua. hmmph! Seb baik bukan bayar sendiri..

Anyway, badan tengah rase tak best..
So, 'til next time.

6 comments:

ablen said...

urk.. tak baik lagi allergy ?.. wish u completely well soon..

lil^witch said...

thanks Ablen..
allergy from hell nihh.. degil semacam!

s a L o m a said...

alergik dapat plak kau fly,memang lambat la nak baik!cabin kan udara kotor..

aku pun alergik babe.alergik fly :p

lil^witch said...

ala alaa..
taknak agree on udara cabin kotor boleh tak?
sangap la tak keje lama lama.. dahlaa bukan sakit SAKIT.. so macam mengada kalau mc panjang :(

Sue Andy's said...

ada allergy jugak. naik2 rashes dan sangat merimaskan (T_T)

lil^witch said...

Kan? Bukan sakit per se.. More to rimas dan annoyed!

Post a Comment

 

Thoughts by The Uninspired. © 2014

Blogger Templates by Splashy Templates