Saturday, March 12, 2011

Khas buat Wantan :)

Orang slalu dedicate lagu.. Aku dedicate blog entry, boleh?

So apparently adeela budak skolah aku yang follow blog ni. hmm..
Perasaannye: Segan.
Entah. Maybe sebab in a way aku rasa aku yang skarang dah lain kot dari dulu.. Tapi in the same time sama jugak! Cemana nak explain?
I guess kalau korang baca dari first entry blog ni (yakni pada bulan Jun, SEMBILAN tahun yang lalu..) maybe korang boleh judge sendiri lah whether aku masih orang yang sama or berlainan.

Anyway, ada satu menda yang stuck kat kepala aku dalam salah satu email aku dengan kawan skolah aku ni.. Ayat dia;
"btw, it is so nice of you to respond to my message.. I know you so well when we were in school. Ko jenis malas nak layan orang and suka buat hal sendiri."
Ini ayat daripada classmate aku yang duk dekaaat ngan aku time Form 4.
It makes one think..
Macam.. Kot ye pun aku antisocial rasenye aku still mau kot reply message! Hahahaha.. Lagi lagi since aku memang kenal sender nya.

Lain la kalau tak kenal, pastu message kat Facebook cakap "ai, nk bknalan ble?"
Mengeja pun tak lepas, ada hati nak berkawan.. Eeeee!!

Oh, back to topic.
Sejujurnya aku memang jenis buat hal sendiri. Aku faham kadang kadang tu bila orang "menyebok", sebenarnya dia concern.. Tapi aku tak pandai nak concern tanpa rasa macam penyebok! Hahahaha!

Wantan tanya kenapa entry aku selalu cerita pasal rasa kosong.
Aku pun tatau lah. Maybe sebab bila aku happy, otak aku tak banyak fikir kot? So aku pun tak blog.. Bukan nak kata aku tak penah happy, tapi antara reason aku kurang bercerita pasal benda happy sebab aku takut nanti aku jinx that happiness. Cam ye yee je aku seronok pastu next second merundum aku jatuh!

Lagi satu, buat masa ni menda yang buat aku happy selalunya si Kera. (Sori kalau korang konfius; Kera, Encem, Boyfriend, Anak Ikan Patin semua adalah orang yang sama.) Tapi dia jenis private, so aku rasa bersalah sikit bila aku cerita pasal dia. Like I'm violating his privacy lak.
And aku taknak blog ni jadi shrine untuk dia! Maka terciptalah berdozen entry lembu gila kat blog ni macam Kera lah boyfriend paling tak best di dunia..

Tapi pusing pusing, Kera lah penglipur lara hati aku time aku sunyi. Sakit hati cemana pun aku kat dia, dia sorang je lah yang aku memang genuinely rindu. Dialah Encem, kalau aku pandang muka dia lama lama aku rase aku nak geget hidung dia! Muahahaha! Dia je sabar layan saiko aku. And aku memang saiko. Aku menyampah bila dia layan aku lain depan kawan kawan kitorang. Tapi secretly itu one of my favourite things pasal "kitorang".
Tak perlu la kitorang buat kengkawan lain naik mual kan? Tapi Bestie la kot terpaksa menahan kadang kadang sebab dia paling biase hang out ngan kitorang. hehe

Bak kata ada sorang kawan aku ni.. "You're not depressed, you're just brooding."
Mungkin betul lah tu. Belum cukup lagi apa yang aku ada. Dari kecik aku memang susah nak dapat apa yang aku nak, so focus aku kat benda lain. Material satisfaction is simply irrelevant since that was never the thing that I seek in the first place. Which makes it all the more harder for me to keep "happiness" within my grasp.
So what makes me happy?
Entah lah.. Hari hari pun lain. Padan muka Kera kena figure it out. Pastu padan muka aku gak sebab end up emo sensorang..

Btw, #crewlife..
Aku skarang kat CGK.. Sat tadi makan Maggi Asam Laksa in mug, sambil minum air Milo dari dalam wine glass. Amacam? Glamour tak? huhuu.. Saje je nak menggedik pakai wine glass sebab macam sadis sangat. Hahahaha!
Kat sini takleh smoking dalam bilik. Sangaaap!! Actually patutnye malam ni buat MLE, tapi mutual ngan Bestie sebab dia nak early arrival. Alhamdulillah, allergies pun macam dah habis.. And it only took two weeks! *sarcastic*

Selama tak elok elok lagi tu macam macam teori orang ada.. "Benda" melintas lah.. Kencing langsuir lah.. So aku bersyukur sangat lah rashes ni dah reda; sebelum aku kena gi carik tok bomoh mana mana.

Tadi dalam flight ada sorang pompuan mesra je bila masuk. Cakap "hai Waniee!" Pening kepala aku try ingat aku kenal dia ke idak. Crew jugak ke? Set aku tak kenal.. Sedara ke? Almaklum lah, aku ni memang jenis tak kenal sedara.. Tak snonoh! So aku end up terfikir dia kawan Dida kot.. Rase rasenya laa..
Tapi tadi buat flight Kuantan dulu, so aku tak sempat nak beramah mesra.. Flight pendek sangat, pastu full flight! Rasa bersalah je..

Maybe memang lah kesan radiation banyak sangat fly.. Aku pun takleh nak iyakan sangat since aku dari dulu memang jenis pelupa. Banyak sangat fikir menda ntah pape, space kat otak dah tak banyak nak ingat nama orang..
Tua sebelum waktu.. Alahai...

Oyy banyaknye nyamuk kat luar nihh!!! Kang mau esok aku bintat pasal nyamuk lak dah..


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments:

Post a comment

 

Thoughts by The Uninspired. © 2014

Blogger Templates by Splashy Templates