Tuesday, July 26, 2011

That rookie mistake.

Kelmarin aku tertumpahkan jus oren kat passenger. Isyk. Dahlaa aku keje Business Class. Sungguh aku terasa bongok! Entahlaa.. bila dah keje dua tahun, aku tak rasa ada sebab aku boleh tertumpahkan air kat passenger. Ego aku tercabar disitu. Tapi entahlah.. dua tiga hari ni aku memang clumsy lebih. Aku memang jenis yang clumsy, tapi dua tiga harini memang berlebih lak. Dua tiga kali tertumpah gelas tapi kat diri sendiri je, so macam tak heran.. Sekali kena kat passenger.. cam gila aku mintak maaf kat dia.
Alhamdulillah dia okay je. Siap cakap, "don't cry over it," hahahahahha!! So korang boleh imagine kot how profusely I apologized to this man. haihh.. still.. Terasa down disitu.

Aku tengah fasa konfius ngan diri sendiri ni. Separuh hati teringin nak see what's so green about the grass on the other side.. Separuh hati kata aku patut stick to one thing for a change.
Hati aku ni senang sangat berubah.. Being "loyal" is actually a challenge.
Pasal kerja.. bukan aku stay sebab comfortable. To be honest aku bosan duk pusing pusing tempat sama; bulan ni saja aku sampai tiga kali double-Kuching nightstop! Bosan! Nak kata aku Kuching crew, kalau orang local cakap ngan aku, satu hape aku tak paham! Mimpi la aku nak baca Utusan Sarawak tu.. tergeliat lidah nak membacanya..

Aku rindu Europe. Tolonglah jangan cakap pasal plan plan Euro-trip korang. Aku rasa nak nangis. Kalau lah aku fluent in Dutch, dah lama dah aku apply KL ataupun BA walaupun dia takde opening. hahahahah! Tak kira la kalau kawan kawan aku nanti flying mothers.. sungguh aku tak kira!
haihh.. aku tengah sedih sebab aku konfius. Sungguh aku tak suka this feeling where I feel like I'm "running". Aku tak tau dah if challenging myself this way is a good thing.

Roster bulan depan alhamdulillah aku dapat trip 738 Incheon. hehehe. Takde laa gempak sangat tapi sebab orang lain semua dah dapat.. aku je laa pusing pusing Delhi ngan Taipei memanjang. So, finally! Turn aku lak, yeyyyey! Lepas tu tak ada Airbus ngan standby yang amat dibencikan. *sengih* And kalau kalendar kuda tak tipu, maka beraya bersama keluarga lah aku..
Rasa cam tak percaya je.. aku ni dah laa jenis tak apply cuti raya. So we'll see how lah. Maybe sebab aku dah lama tak balek rumah kot, rasa cam rinduuu je kat rumah dua tiga hari ni. Mama Papa pun bukan makin muda, ye dak?

Kadang kadang aku takut kalau diorang tak sempat tengok aku kawen.. or kenal anak anak aku.. Nak jugak aku tengok anak aku kena marah ngan atuk nenek diorang. (Kenapa kena marah? Sebab aku assume kalau anak anak aku, musti perangai nakal, kepala batu cam aku.. hahahaha! Adeh, tak keluar lagi dah bikin hati geram..)
Semua orang pun aku rindu sekarang, cemana? Encem yang ala ala hari hari gak aku jumpa pun aku rindu..

Siang tadi barang yang aku beli online sampai. Garang betul orang DHL ketuk mangga grill umah aku tadi.
Aku rasa aku lagi suka beli barang online.. Rasa excited lebih! Rasa cam stalker abes bila dia kasi tracking number. Sikit sikit aku refresh. Barang aku dari Portland.. Pegi Cincinnati.. pastu ke Hong Kong.. then entah cemana tersesat ke Shenzen.. pastu balek Hong Kong.. and then tau tau dah kat Subang! hihihi..

Tapi itulah.. sebab senang sangat sekarang nak shopping, aku rasa aku kena set berapa maximum amount aku boleh spend online setiap bulan. 100USD cam tak cukuup je. HAHAHHAHAHAHAH!! (Aku memang overrr.) So sekarang aku tengah pikir barang apa yang aku LEBIH nak.. isyk.
Aku ni suka benau buat pening diri sendiri..
Anyway, yang penting, bulan ni nekad nak bukak akaun untuk simpan duit tiap bulan. Haritu konon bukak Maybank untuk simpan duit. End up bukak Maybank jadi lebih berbelanja gara gara senangnya nak membuang duit pakai debit card. Isyk isyk isyk ISYKKK!!

Dah! Tak mau tulis dah. Aku ni balek dari flight, remove mekap pastu duk depan laptop. Ntah pape. Excited sebab finally dapat dua hari off!
Ohh! Update pasal aku pegi ofis aritu.. End up aku dah ada satu misconduct sebab hanta mc lambat. Terima kasihlah syaitann! Lambat sikit pun nak berkira.. (Okaylaa.. lambat macam tiga minggu camtu..) Tapi oyy! Aku hanta okaayyy.. A real medical leave letter, bukan surat Papa tulis macam time time skolah dulu.. hmmph! Nyampah. Buat sakit ati je jumpa ngan Fleet Adviser aritu. Kata warning, tapi masuk gak dalam file.. papelahh!
Yang penting, aku dah buat dah 2nd cycle Crew Performance Check (CPA) aku.. wheee! Dah tak payah nak pikir dah untuk masa enam bulan. Malas!

Nak cutiii!! Rawrr!

2 comments:

s a L o m a said...

Kalau kasi tumpah jenis takde feeling mintak maaf pun payah gak wanie oi..ok la tu pax tak mengamuk.nasib baik oren.dapat red wine atas white shirt?aku tolong menggelupur untuk kau eh?haha

lil^witch said...

haha aku rasa kalau red wine aku dah cukup menggelupur untuk satu set crew..

Post a Comment

 

Thoughts by The Uninspired. © 2014

Blogger Templates by Splashy Templates