Tuesday, August 23, 2011

Sampai mati..

You're supposed to be more patient in the Ramadhan month.. The Holy month.
Lebih bersabar.. Lebih pemaaf..
It's not just about refraining yourself from eating and drinking, it's also about fighting off temptations and doubling your good deeds.

Time ni jugak kau akan nampak orang orang hipokrit, orang orang yang kuat buat alasan.. And people who surprises you (which happens to be my personal favourite!)

Aku suka bila fly, ada Cina or Indian yang puasa sama ngan kau. Dia tau sebab yang Muslim tengah puasa, so dia pun hormat, tak makan depan orang..
Tak ramai crew macam ni, tapi ada.. Aku suka!
Tapi ada juga yang ala ala tak larat, pukul 10 pagi dah berbuka.. Paling hebat, tech crew! Pastu berani tanya aku dah makan ke. Macam ni ke kau nak jadi leader? Haihh.. Sedih rasanya.

Then ada orang yang macam aku, yang tak buat anything different dari bulan bulan lain selain daripada tak makan dan minum waktu siang hari. Amalan baik yang aku buat -- sama. Benda tak elok yang aku buat -- sama. So orang takleh kata aku hipokrit. "Tak makan saman", YESS..

Anyway, here's a confession.. Harini aku banyak gila mencarut. Tapi yang hebatnya tak satu pun terlepas kat mulut. Dalam hati semuanya.. Tapi apa beza dalam hati ngan kalau sebut, ye dak? Sama je tak elok.

Sungguh aku sakit hati harini. Sakiiiiit sangat. Menyampah nak mampos sangat sampai aku MALAS nak carik makan untuk berbuka. Masih dikira ke puasa aku ni pun? Whatever, aku mogok lapar. Perasan jadi Gandhi kejap.

Apakah kesinambungan orang yang kau sayang sajalah yang boleh buat kau menangis? Memang buat aku marah. Aku taknak sayang sesape dah, boleh tak??
Aku letih bila toleh kiri kanan, aku takde sape pun yang boleh kasi pinjam bahu kejap. Lelah hati tau taakkk??

Fedap aku sikit sikit camni. Kau admit kau sayang aku, and yet tak sekali pon kau support my emotional needs. What the hell is your problem?!! And yes, it is YOUR problem sebab last time aku check aku tak mintak benda lain pon dari kau.
And yet sampai hati kau biar aku terkonting konting kat sini.. Sampai mati aku ingat.

Benci. I hate myself for hating all these people! Aku letih!!
Sudah.. No more shopping for me. Aku nak simpan duit banyak banyak pastu nak pergi jauh dari sini. Gi mampos semuanya!


Sent from my BlackBerry® via Vodafone-Celcom Mobile.

3 comments:

s a L o m a said...

Kau ok tak?*hug*xnak sedih2 ok?

amyan.ms. said...

your previous post seems happy, but this one seems so different :(

hope everything's ok, xx

Sue Andy's said...

sabar ek wanie... :) Selamat hari raya!

Post a Comment

 

Thoughts by The Uninspired. © 2014

Blogger Templates by Splashy Templates