Thursday, February 16, 2012

Sedih.

Happiness is temporary.
At least that's how I always feel anyway.
Maybe I'm just needy.
Point is, I'm disappointed.. I am always the one being forgotten. Or taken lightly of. And I have no idea how to change that!
So I'm disappointed.. Frustrated.. Sad.

Haritu aku fly dengan sorang tech crew yang membesar kat Shah Alam. Turned out dia pun skolah Raja Muda, panggil area Seksyen 16/17/18++ "Seberang", and agree that Bukit Jelutong bukanlah Shah Alam!
Hahahahhahahahaha!
Terhibur hati aku.
Banyak jugak aku berbual ngan dia. To a point where sampai sakit tekak gak la.

Sebenarnya aku tengah lelah hati. Letih.. Sangat letih...
Hari Isnin lepas buat empat sektor. Reporting 0735, abes keje 1755.
The very next morning aku start on trip empat hari.. (Malam ni last night di Labuan.) Finally esok balek rumah!

Aku sorang je pompuan (selain supervisor) dalam set. Letih. Hari hari memain flirt. Hahahhahaha! I know this is going to sound bad, but it's a bit boring to not be able to do anything more than just flirt.
HAHHAHAHHAHA!!
And I hate the bit where they seem to be more interested in me than my own boyfriend. Huhuuu.
Ye, saya tahu, saya perempuan yang lemah lagi fickle. Tralalalaa..

Anyway, balek trip esok.. Then lusa buat empat sektor lagi!
Roster aku minggu ni memang ntah hape hape. Aku simpaaan je dalam hati betapa letihnya aku sebenarnye. Sure, I'm writing this on my blog, but I'm not exactly twisting your arm to read it, kan?

Aku tak paksa korang untuk baca. And yet korang baceee gak blog aku ni.
So I thank you, from the bottom of my heart, for being curious, for wanting to know what's been going on with my life.
Thank you.
Sangat.
You have no idea..

9 comments:

DORAWANTAN said...

u met a crew who is budak Raja Muda gak? interesting... and you maintain the title seberang! hahahaahah....

AzariaZhar said...

ive quit jadi cabin crew years ago.so baca ur blog release rindu being part of the team again.

Sweetpea Witch said...

Wantan: dia co-pilot.. junior kita tiga tahun.
Klakar la bila cerita cerita, dia yang first sebut "seberang", aku gelak gila!
and then konon konon nak nyanyi lagu skolah -- langsung lupa! mumbling banyak.

Azaria: any of your batchmate still flying? mane lah tau, kenal kee..
thanks for following my blog, walaupun I actually kadang kadang je cerita pasal crew life :)

AzariaZhar said...

most of our batch dah resign..mostly use alasan nak settle donw nak kawin.

AzariaZhar said...

firos nak kawin kan???

Sweetpea Witch said...

according to paper Utusan, nampaknye begitulah!
(I don't think I know him lah..)

AzariaZhar said...

me too...but paper say dia dah keje dgn mas almost 8 kan...y we never met him?one of the sama batch dgn i captain masih kat mas..badan dia kecik2..peranakan portugis...dia cakap dia nak kawin hujung tahun ni n im invited..waaa...knp dia tak pilih aku??hahahah...but lucky dat girl.ive known him dari masa memula then first oficer til now...miss him tho..most of my batch crew dah setel down.ada yg join ak.

Sweetpea Witch said...

haha. sempat pulak nakkan captain yee..

My batchboy apparently pernah nampak si Firos tu. I suppose logik la kalau I pon pernah nampak, but no lasting impression obviously.

captain peranakan portugis?
..takleh recall.
let's just say I ni memang pelupa lah! semua orang pun I tak kenal.. hahaha!

AzariaZhar said...

nak cakap nti u bocor rahsia..heheheh...apsal u mcm sedey je???kerja cabin crew ni u have to leave ur loved ons behind...give and take la.

Post a Comment

 

Thoughts by The Uninspired. © 2014

Blogger Templates by Splashy Templates