Tuesday, October 04, 2011

#crewlife

Kompilasi minggu ini, hasil kerja aku dalam empat hari.. (yang aku teringat lah!)

W: What would you like to drink sir?
Pax: Do you have like cappucino....
W: I wish sir, but I'm afraid we only have plain coffee.
Pax: Alright then, coffee.

-----

Pax: The cabin is too cold.. Call the captain and tell him to adjust the temperature. I don't want to get sick.
W: ...sure *jalan laju laju ke galley untuk mengumpat sama Leading*

-----

W: *senyum ikhlas mesra* Good afternoon.. Today we are serving Fried Rice with Prawns Sambal and the second choice is Roti Putar with Chicken Curry.
Pax: *pikir pikir pikir pikir* Nasi Lemak?
W: *masih senyum* No sir, we have Fried Rice..
Pax: *discuss jap ngan member sebelah* Noodle?
W: *ketap gigi* We have Fried Rice and Roti Putar sir..
Pax: Fish?
W: *mata terbeliak sikit sebab tahan daripada menjeling* The Fried Rice is with Prawns and Roti Putar is with Chicken.
Pax: mm.. no noodle aa?
W: *suara sudah garang sikit* No noodles sir, just Rice and Roti Putar. Which one would you like to have?

dan bila dia ngan member dia dah decide, aku tengah pass makanan kat dia..

Pax: No noodle..?
W: No. *kasi makanan dan terus paling pandang pax lain..*

-----

W: Encik, harini kita ada Nasik Goreng ngan Sambal Udang, dengan Roti Putar ngan Kari Ayam..
Pax: Awak rekemen yang mana ye? Mana lagi sedap?
W: *takde mood sebab pax tadi* Dua dua pon biase makan, pada saya dua dua tak sedap.

huhuuu.. aku memang suka hati. Sungguh aku takde mood melayan pakcik pakcik yang lain macam friendly nye.. (Before service this pax dan rakannye memang sebok nak ajak aku berbual.. macam aku takde menda lain nak buat!)

-----

Kapal light load, time service kitorang keluar dua orang jaga satu cart. Aku distribute makanan, stewardess sorang lagi distribute air.. So stewardess sorang lagi tu lagi senang nak capai drinks.. Tengah kitorang nak buat collection dah;

Pax: Hello, one more Pepsi.
W: *rasa berbulu sebab dipanggil 'hello' tapi abaikan saja* sir, you can ask from my collegue.. *senyum*
Pax: *schweet schweet bunyik tikus ala ala rempit panggil pompuan lalu lalang*

Note, passenger ini adalah passenger yang sebok buang masa aku tanya pasal noodles tadi.

Sekian, wassalam..

8 comments:

Alif Iskandar Tareh said...

for some reason i feel kinda annoyed bile orang panggil suweet suweet neyh. cam nak capai pepsi and campak kat dorang. sambil jerit TYVM!

lil^witch said...

Kan? Takde adab betul.. Makes you wonder how they were raised..
Sungguh I tak paham!

ablen said...

lol... annoying gile yg pasal makanan tu.. adeh.. tak paham2 ade dua jenis makanan tu jek.. adoi~..

amyan.ms. said...

adoiii tak tahannya dengan pax yang mintak noodle tu! and i can just imagine you ketap gigi, mata terbeliak and all, hahaha :)))

lil^witch said...

Pax tu memang buat spoil mood..

s a L o m a said...

Aku yg baca ni jadik stress!nyampah pax banyak cakap/tanya benda2 annoying macamni..rasa nak lempang laju2.huh

lil^witch said...

hahahhahahhahaha
adohai.. orang orang camtu lah yang buat aku keje langsung tak ikhlas..

F A R Y N said...

sabar jela ngan prangai hazab depa ni..

Post a Comment

 

Thoughts by The Uninspired. © 2014

Blogger Templates by Splashy Templates