Saturday, August 06, 2011

Hey budak gemok!

Pantang betul aku bila orang pandang rendah cabin crew nih.. Nak je aku reply, "kalau kau TERE sangat, kau jadi la cabin crew!"
Tapi bila difikirkan balek, kalau aku dah menyampah kat orang tu, nak ke aku dia jadi cabin crew? Eeee yakeng! Tak sudi ye.

Oh well, time time camni la aku kene grow up, let go of my anger.. Aku tak rugi apa pun jadi cabin crew. It's not as if aku takde choice lain KENE jadi cabin crew. Dah aku memang NAK, so I just have to accept these low minded people. Kan? Work hazard katanya..

Sungguh aku bangga jadi cabin crew. I've never imagined myself being proud of a desk job.. "Woohooo aku seorang accountant!!" Hahahahhahahaha (no offence to the accountants out there..)
Everyone has their calling; and mine is to melayan pe'el passenger sambil jalan jalan tengok dunia.

Kalau lah aku tak buang masa dulu sambung study lepas SPM.. I wish I had joined the airline straight from school! But when I think about it, if I had done that.. I wouldn't have known some bunch of people whom had touched my life. Ramai kot..
My screw ups definitely turned me into the person I am today, dan sikit pun aku tak menyesal. Syukur alhamdulillah!

Alhamdulillah jugak sebab aku dah pandai bergaduh tanpa mengeluarkan kata kata kesat. Tak ke macam budak budak jadinya kalau bergaduh camni;
A: kau bodoh!
B: kau lagi bodoh!
A: manade, kau lagi bodoh la.
B: kau bangang!
A: kau lagi bangang!
Hahhahahahaha! Sampai esok tak sudah.. Oh well, I'm proud to say that my parents taught me better than that! Hahahhaahahahahaha

Adohai.. Kelakarnye time zaman skolah.. Oops! Dah terkeluar topik!

Anyway, later harini kene buka dalam aircraft lagi.. Tak best. But at least tonight I'll be in a hotel room where I won't be reminded of the emptiness at home.
But for now, I really should get some more sleep!

Sent from my BlackBerry® via Vodafone-Celcom Mobile.

10 comments:

ablen said...

apakah yg telah terjadi ??? o.0~!

lil^witch said...

Hihihihi.. Kisah kelakar dengan kanak kanak tak habis skolah..

ablen said...

ahhaha... kanak2 tak abes skolah eh... patut la pon.. >.<

lil^witch said...

Itu ler dia.. Wanie pun silap la nak menyekolahkan budak yang tak reti nak belajar.. Isyk!

s a L o m a said...

Aku berbuka time boarding 1x, time dlm transport 1x..isk. tp syiok la jugak kan sebab bila lain2 agama crew tau aku puasa,diorang yg kalut suruh aku bukak bila magrib.so bole le aku ngelat jap.hihihi

lil^witch said...

Hmm.. Takat ni aku baru berbuka kat umah 3x.. Selebihnya ngelat time service 1x, take off 1x, taxiing 1x, kat smoking lounge 1x. Kat smoking lounge tu kisahnye tengah transit tapi nak time departure dah.. Nak gi makan tak sempat, so layanlah kejap F&N Grape beli dari mesin sambil isap rokok rushing rushing.. Huhuuu
Entah kenapa terasa sangat kali ni. Rasanya dulu cam tak heran pun berbuka kat aircraft..

s a L o m a said...

Sian kan kat diri sendiri??ahahhahah

lil^witch said...

Hahahahhaha tragis..

DORAWANTAN said...

gado time skola...

ko ingat tak yg aku penah citer ko tonyoh pale aku sambil kata "bodo" sbb aku jatuhkan burger ko?? heheeheheh.... masa tuh darjah 5...

kau mmg ganas sejak skola... boleh nanges kalu cari gado dgn ko... ;)

Sweetpea Witch said...

................


ya ampuuuuun.. ada keeee????
serius keeeeeeeee
darjah 5????
soriiiiiiiiiiii
sungguh aku tak ingat.
sori lagi sekali.

skolah rendah yang aku ingat aku penah kene tampa ngan budak kelas khas masa darjah 1 sebab aku taknak kasi dia duit (kelas khas, tapi gengster!), and gado ngan Husni kat luar kelas darjah 6..

adeh.
T_T

Post a Comment

 

Thoughts by The Uninspired. © 2014

Blogger Templates by Splashy Templates