Tuesday, May 31, 2011

Projek Hari Cuti.

Aku tak suka kaler rambut -- sebab busuk!
And aku tak suka kaler kuku -- sebab tangan aku tak stable, kalau aku buat sendiri bersepah rupanye. Nak pegi kedai lak.. takkan nak aku belanja empat puluh Ringgit every dua minggu just on kuku?? Gila!

Makes you wonder cemana aku ni boleh jadi flight attendant memandangkan aku ni selalu comot je. Kalau aku mood rajin baru aku keluar pakai contact lense, mekap sekali. Kalau tak, harapan lah!

Tapi masa training, instructor pesan kat aku jangan potong rambut. Sebabnya, rambut aku ikal/kerinting. So kalau aku potong pendek, berjam jam lah aku kena blow dry rambut sebelum pegi keje. Rebonding lak buat rambut keras kejung -- yuck.
So aku tak ada option lain selain biarkan je rambut aku panjang.

Tapi boring la bila tak boleh tuka hairstyle. So.. aku pun kaler rambut. Dah start ada uban dah pun, so aku tahan je la bau busuk chemicals nih.
Tapi sungguh aku tak gemar rambut karat! Dah Asian tu buat lah gaya Asian kan? (Tapi aku admit, some people looks better with rambut karat..) Plus, kalau rambut karat tu tak maintain, rupanya hodoh beno!
So, kaler coklat je lah rambut aku.. senang. Takde lah kene retouch selalu sangat.

Kenapa aku buang masa korang dengan cerita pasal benda ni?
Sebab aku baru je kaler rambut aku lagi sat tadi. hahahha! And tadi pegi Sephora aku beli nail patch; stickers untuk kuku yang rupa macam aku actually kaler kuku aku.
Muahahahahha! Suka aku ada menda alah camni.

Dua tiga hari ni orang asyik tego aku nampak berisi. Benci! Berat badan masih sama kot, so tell me cemana tetiba boleh nampak berisi lak!
Siap kelmarin buat tiga sectors aku langsung tak makan tak minum lagi! Gila! (Gila mengingatkan aku minum pun tak gara gara tertekan dengan flight.)

Ughh somebody shoot me already.
Aku rasa cam bimbo sangat bercerita pasal benda benda tak berkhasiat nih.
I may excuse myself from blogging in the coming days. Konon nak isi masa lapang dengan hobi -- selain daripada merepek kat sini.

Take care, people!

2 comments:

amyan.ms. said...

I pun tak suka kaler rambut! And also buat kuku sebab buat sendiri confirm bersepah, and sometimes nak potong kuku pun malas/asyik lupa, inikan pulak nak kaler kuku T__T and true, memang tak sanggup nak habiskan $$$ kat kedai, hahahah!

lil^witch said...

kan?
But this nail patch I bought from Sephora memang canggih la.. but the price sama je macam pegi kedai.. hahahahhahaha!
*bengong*

Post a Comment

 

Thoughts by The Uninspired. © 2014

Blogger Templates by Splashy Templates