Tuesday, June 14, 2011

Kakakku bersalin lagi..

Finally..
BABY BOY!!
Birthday sama ngan birthday blog pulak. Hahahahha!! I am so excited about having a nephew!

Tapi... Cemana jaga budak laki eh? Kikkiki
Blur sekejap. Adik beradik sendiri pun semua pompuan. Selama ni anak sedara yang tiga orang pun pompuan..
Tetiba ada laki dah ni.. Hihi

I haven't seen him yet, though. I was in Singapore on a layover. I'm hoping to see him later today or tomorrow!
(And perhaps I'll even post his picture!)

Isyk. I'm already thinking of ideas for a birthday present for a BOY. Susah tau! Girls are easier because you can give them something of sentimental value and they'd appreciate it. Boys macam.. hmm.. Kena kasi BARANG kot..
And the only things that comes to mind are expensive ones; electronics, gadgets.. Oyy!

Selama ni birthday Encem pun aku tibai je la pape. Everytime birthday dia aku jadi nervous tak tentu pasal sebab tak tau nak kasi ape. Nak kasi barang mahal (yang aku pasti dia akan suka gila) macam.. Hek eleh, blom jadi "laki" aku lagik! Chit!

Slow slow lah aku blaja..
I wonder if my nephew will become a spoiled brat. Probably not. Even the fact that he's the sole boy in this family (so far), kakak dia dah cukup manja/ganaz untuk dia dapat his parents' sole attention.
At least itu yang aku rasa laa..
Aku harap dia tak jadi mommy's boy lah. Oh tidakk!

Mommy's boy is sweet.. Tapi sebenarnye kalau sampai semua benda pun nak kene refer mommy, menyampah!
Eh, dah terkeluar topik!

Anyway, CONGRATS KINA & JASMIN!
Dah empat dah anak korang. Three more to go untuk cukupkan cita cita korang; "satu khadam untuk satu hari".. Hahahahahahha!!

7 comments:

amyan.ms. said...

for a start, you can give a Batman or Spiderman or any-man soft toy to him (depends on your/his preference. macam i, suka Batman, hiks). you know, something that doesn't choke him la, haha. dah besar sikit can give Hot Wheels keee. no need to give him all the expensive gadgets yet la, until he's, i don't know, 10? (though my nephew is only 3, and he already has an iPod! dah la terer kalahkan i main Angry Birds T___T kids these days are so lucky!)

anywaayyy, congratulations!

lil^witch said...

Yikes! I pon ada Shuffle je.. Tak mampu nak beli yang lagi canggih. Angry Birds toksah cakap la.. Baru sekali try try on a collegue's phone while on transit! Sadiss..

And as for the pressie.. Hehe.. When I said "boy" I meant when he's older lah. Time dia kanak kanak senang je.. I could think of a bunch of things. I guess sebab I jenis suka kasi something yang practical kot, tu yang presents for guys jadi susah..

ablen said...

wahh~... gratz to u n ur sis dpt baby boy~.. >.< .. hope die sgt energetic... hehe :p..

amyan.ms. said...

i main Angry Birds tu buat i je yang rasa nak marah, hahaha!

anyway yes, memang susah nak cari present for guys. i pun suka bagi something yang practical, and the thing is, i tak suka bagi benda yang macam cepat rosak, as in clothes or shoes or perfume (clothes kalau pakai banyak kali jadi lusuh, shoes nanti kotor or tapak rosak or something, perfume pulak dah pakai nanti habis, LOL). tapi tu la, susah nak cari benda yang a guy suka AND practical AND is gonna be there for a long time, sheeshhh.

sometimes i rasa kita (girls) lagi cerewet bila nak beli hadiah untuk diorang, padahal diorang macam tak kesah pun sebenarnya kita bagi apa (-_-")

lil^witch said...

Ablen: thank you! Setakat ni dia banyak tido je.. Tak bising. Kitorang terpegun kejap sebab kakak kakak dia dulu bising!
Agaknye betul lah orang kata, budak laki senang nak jaga.. Tapi bila dah besau baru payah.. Vice versa untuk pompuan..

Amyan: I don't know about you, tapi when it comes to apparel;
kalau dia pakai -- lusuh, rosak; I sedih
kalau dia tak pakai, even atas alasan "sayang"; I kecik ati terasa..
Perfume abes; sedih jugak..
Pendek kata apparel would be my own downfall.. Hahahhaa

The question is, betul ke diorang tak kesah? Even kita pun ada favourite undergarments, takkan diorang takde something that they favour more than any of their other stuff? Kannnn?
Hmmmphh

ablen said...

hahaha... da besa sok jgn kaki rayap sudah~.. harapnye tak sgt la kan.. hehe >.<...

btw... susah ke nak carik present for guys ??? hahah.. :p

lil^witch said...

Susaaahh!!

Post a Comment

 

Thoughts by The Uninspired. © 2014

Blogger Templates by Splashy Templates