Sunday, June 19, 2011

"Selamat berbogel!"

It's been really hot these days..
So hot that while my collegues were talking about their plans of sleeping once our flight is over, I chidded in with, "I nak balek, bogel bogel pastu golek kat katil."
And thus, the title for today's entry was Ain's parting words at the terminal. I thought it sounded awesome. Hahahaha!

Anyway, my days had seem uneventful these days. Or maybe they were eventful but I am trying to be stoical about it.
Actually my life had felt like it's been turned upside down a bit. It's days like these when I curse my fickleness. I have to. For fear of having too much fun. Hahahahahha I'm not sure if that makes any sense.

It's weird how random guys seem to be at liberty to touch me lately. I meant that literally. And I don't think that I'm really into 'touching'. Seems like it stirs a whole load of emotion. Some are fine.. But some are just downright irritating. Do I look like I'm freaking EASY to YOU??!

Aku ni ala ala sekolah pondok koot.. Zaman skolah dulu ada boyfriend pun aku mana nak pegang pegang tangan. Takat nak cross jalan tu okay lah, lepas dah cross jalan sungguh sungguh aku tarik balek tangan aku.

Time kat U pulak penah ada kawan rapat aku.. Well, a friend to me, but different in his mind. One day he tried to keep me awake by pressing his palms on my cheeks. Aha, satu hari muka rasa kebas. Terkejut.
Aku budak skema oiii!!

So, surprisingly, up to this day, I'd still feel slightly uncomfortable when a guy; who isn't a good friend or my boyfriend touches me. And having to introduce yourself with a handshake at work is still.. "Ughhh" to me.

So yeah.. My dear male collegues. Sorry if I seemed "uncool" when you get all touchy feely on me. I suppose I'm only frivolous in my thoughts but not really in my actions.

Kisah untuk entry kali ini;
Haritu aku naik transport nak balek, ada lah sorang lagi steward dalam van. Memula cerita topik cabin crew biasa sajalah; fly dari mana? Stay kat mana? Blablabla.. Buat sektor ape?.. Pastu diam. And then dia tanya, "you dah kahwin ke?"
HAAA?? What's with the backwards question? Kalau nak tau single ke idak, perlu ke kau tanya aku dah kahwin belum?

Anyway, nak dipendekkan cerita, sepanjang perjalanan kitorang memang berbual lah. Tapi ada la pulak segment dia dedicate lagu rock kapak kat aku. Malu kot. Abang driver dengar kooot. (Dedicate lagu rock kapak! Haiyoo..)
Ada juga segment dimana dia mengaku of posessing the gift of 'reading' people.

Iklan kejap; kenapa orang suka cakap kat aku pasal dia tau baca orang?? Aku pun boleh baca orang! Ada aku bising? Tak kan.. Hmmph!
Unless dia boleh tengok muka aku and siap bagitau apa nama mak aku, makanan favourite aku, lagu favourite aku.. Selagi tu aku tak heran lah!

Okay, sambung balik. So steward ni sepanjang bercerita dan berteka teki ngan aku, dia ada laa sentuh sentuh.. At one point dia siap usap bawah dagu macam aku ni kucing. Pastu aku pun tanya lah, dia ingat aku ni kucing ke. Pastu dia kata tak, dia yang kucing, aku ikan. Aku tak tanya la kenapa sebab orang suka cakap mata aku cam ikan..
Sekali dia kuar statement; "sebab you anak ikan I.."
APAKAHHHHH?!!!
Kenapa aku asyik jumpa orang pelik pelik nieee!!
Pastu bila dah sampai destinasi, dia salam aku sambil cium tangan aku..
Errr.. I REALLY don't find that charming.

It could be.. Had I had any GOOD feelings for him. Tapi sebab aku tak gemar, aku rasa yakeng! Geli wehh! So aku nak simpulkan kisah kali ni dengan satu soalan; KENAPA KEBELAKANGAN NI LELAKI AKU TAK KENAL SUKA PEGANG/SENTUH AKU NI?!!

Kot ye pun tunggu la once we had one deep conversation where we talked bout LIFE kee.. Something of substance that I'd register you as somebody 'worthwhile' to talk to in my mind.
Ini idak.. Practically nobody tetiba nak menyendeng. Lu pahaaaaal?!!
Kang ada gak side gangster aku kuar.
Jangan carik pasal ngan budak skolah seksyen dua bai..

On a different note, I feel like I'm losing myself. I'm packing my heart and sending it away to the dark side of the moon.
Sigh.

8 comments:

amyan.ms. said...

omg geli dengan cerita you! hahahah T___T

anyway i pun sampai sekarang rasa kekok nak salam lelaki. kalau diorang yang initiate, okay lagi kottt. but when they looked at me expectantly, then sorry, memang tak la i yang hulur tangan dulu :P

lil^witch said...

Memang yakeng!! Kalau hensem takpe gakk!!

*I suppose it's obvious now that I am more forgiving towards good looking men.. Hahahahahahahha!

ablen said...

........... *shock* ...... ^^

lil^witch said...

Shocking kann?
Ramai betul orang gatal kat dunia ni.. Hahahahahahahaha

Alif Iskandar Tareh said...

Euw ness. Gile geli, spooky dan psycho seriously...

ablen said...

mmg ramai pon... tapi saye tak termasok~... hak hak >.<

lil^witch said...

Hahahhahaha konfem ke Ablen? :P

And yes Alif, seriously psycho...

ablen said...

hahaha.... konfem la kot~.. >.<.. takut woo nak pegang pompuan sesaje.. wat nye kene lempang sesia je~.. :p.. tapi nak kate tak gatal langsung tu tak la kan... sket2 je.. :p


but that guy yg kuar statement "sbb u anak ikan i.." tu siyes psycho... ewww~... ape perasaan die time ckp camtu agknye...

Post a Comment

 

Thoughts by The Uninspired. © 2014

Blogger Templates by Splashy Templates